Det här går inte för sig

Så här kan alltså Fru Gårman inte se ut...

Detta med millimeterrättvisa mellan olika grupper i samhället kan vara svårt. Aldrig så goda avsikter kan explodera i ansiktet på en. Det har Uppsala kommun fått erfara. Där tog man nämligen det politiskt korrekta beslutet att kvotera alla skyltar vid övergångsställen, så att 50% skall föreställa den klassiska ”Herr Gårman”, och 50% hans nya kvinnliga motsvarighet ”Fru Gårman”.

Nu tillhör inte jag som anser att detta är någon bra användning av skattemedel (det borde kosta i storleksordningen 28 miljoner att byta ut hälften av alla övergångsskyltar*), men om man nu prioriterat detta framför fler skolböcker till barnen och bättre mat till åldringarna, så tycker man att de feminister vars förmåga till abstrakt tänkande är så klen att de inte klarar att hantera en skylt föreställande en symbolisk person borde vara tacksamma. Men nej!

Det visar sig nämligen att den skylt man beställt föreställer en Fru Gårman som inte alls passar in i det feministiska idealet. Hon har på tok för kurviga former och för kort kjol. Bakläxa alltså, och dags att byta skyltar igen. Om de nya skyltarna kommer att bli godkända eller ej återstår att se. Säkert finns det grupper som stör sig även på den nya varianten. Fundamentalistiska islamister kanske t.ex. endast kan godkänna en Fru Gårman iförd burka.

För att inte gå på pumpen en gång till bör nog ansvariga för skyltarnas utformning ta sig en rejäl funderare på hur en fru Gårman skylt egentligen bör se ut för att falla rabiata feminister på läppen. Som den gode samhällsmedborgare jag är bistår jag gärna med tips och råd.

...men kanske Fru Gårman kan se ut så här? Det vore både genusteoretiskt korrekt och framförallt billigare.

För det första – skrota kjolen helt, och sätt byxor på damen. Kjol luktar ju 50-tal, hemmafru och kvinnoförtryck. En modern frigjord kvinna av idag går naturligtvis i byxor. För det andra skippa brösten. Minsta antydan till utbuktning fram på överkroppen kommer ofelbart att tolkas som sexism, manschauvinism och objektifiering. Överlag så är ju allt vad kvinnliga former heter bannlyst från den feministiska estetiken, så även andra kurvor bör nog slätas ut.

Nu borde väl skylten vara ok? Nej, vänta. Frisyren bör man kanske göra något åt. Den som har sett Tiina Rosenberg inser ju att ett vackert hårsvall inte är något för en stenhård feminist. Snaggat skall det vara! Alltså ändrar vi Fru Gårman till en korthårig dam, utan bröst och iförd byxor. Och vips har vi fått….Herr Gårman.

* Sveriges kommuner har tillsammans omkring 35 000 övergångsställen. En ”Gårman”-skylt kostar ca 800 kronor. Att byta varannan skylt (om vi antar att det finns två vid varje övergångsställ) skulle då kosta skattebetalarna 28 miljoner, plus arbetstid för själva bytet.

Patrik Magnusson, oberoende konservativ

Advertisements

2 Responses to “Det här går inte för sig”


  1. 1 E.B. March 7, 2012 at 10:00 pm

    Glöm inte att det finns ett tredje kön – det finns de som varken känner sig som män eller kvinnor. Alltså borde 1/3 av övergångsskyltarna ha en människofigur som symboliserar “hen”. (För er mossiga konservativa: “hen” är ett ickediskriminerande personlig pronomen som varje upplyst människa borde använda istället för “han” och “hon”.)

    Vidare är den nuvarande skylten med en svart människofigur rasistisk. Det bor också vita och gula människor i Sverige.

  2. 2 J. Victorin March 8, 2012 at 6:46 pm

    Gud förbjude att de faktiskt skulle lägga ner tiden och pengarna för det här projektet på en jämställdhetsfråga som är av mera vikt för samhället, t ex hedersvåldet. Men nej då, det är bättre att ta det säkra före det osäkra och ge sig hän åt alla icke-frågor som man kan finna mellan himmel och jord. Jag tror det hela kan sammanfattas med ett resignerat “Ja, jösses”.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Advertisements

%d bloggers like this: