Stafettpinnen har tagits emot av Esse Non Videri

Kära läsare,

Eftersom säkert huvuddelen av er (kanske så många som alla 2-3 stycken) även följer Tradition & Fason så bör ni vid det här laget ha mötts av beskedet att denna ärevördiga institution från och med idag har stämplat ut ur bloggosfären. Detta är en för konservatismen synnerligen olycklig händelse, eftersom T&F under sina tre år kommit att bli en viktig röst för en modern, demokratisk svensk konservatism, lika främmande för liberalers och socialisters PK-tramsande som hårdföra nationalisters gormande.

Ingen skugga må falla på herrar Elfström och Söderbaum som nu känt tiden mogen att leta sig vidare mot nya projekt. Tvärtom förtjänar de all heder och ära för den insats de gjort för oss som vill sprida ett politiskt konservativt budskap och alla ni som vill läsa det. Såsom varande en av skribenterna på T&F har jag naturligtvis lite mera inblick än den genomsnittlige läsaren i resonemangen bakom nedläggningen, och även vetskap om att diskussioner förts och alltjämt förs om att skapa en efterträdare till T&F. Hoppet är på intet sätt ute.

För egen del innebar nedläggningen ett tillstånd av akut förvirring. Efter tre års bloggande står jag nu utan kanal att få utlopp för mina otyglade åsikter om vårt stackars samhälle. Eller vänta nu. Stämmer detta verkligen? Sanningen är ju att jag faktiskt har en egen blogg, Esse Non Videri, som förvisso mest legat i träda eftersom jag genom T&F kunnat nå ut till så många fler läsare. Ja, just det – den blogg du läser just nu finns ju faktiskt.

Den konservativa stafettpinnen är nu hos Esse Non Videri - till vidare

För att hedra T&F, och för att betona den kontinuitet som jag kommer att eftersträva, har jag idag ändrat denna bloggs grafiska profil, till en klart T&F-inspirerad variant. Jag är realistisk nog att inse att jag inte ensam kommer att kunna kliva i T&F:s skor, men jag skall i alla fall försöka göra ett försök att föra dess tradition vidare i någon mån, i avvaktan på att en riktig konservativ storblogg på allvar kan ta vidare där Elfström och Söderbaum lämnade stafettpinnen. Vem vet, kanske jag på vägen t.o.m. föräras en och annan gästkrönika från några av mina gamla skribentkollegor.

Jag har också lovat att ta på mig ansvaret att utgöra en informationskanal för den gamla T&F-kretsen. I den mån konservativ idébildning berikas med något nytt projekt som kan vara värt att hålla ögonen på, så kommer det att tillkännages på Esse Non Videri. Detta gäller självfallet också när T&F får en riktig efterföljare.

Gamla och nya läsare hälsas hjärtligt välkomna till min lilla blogg. Längre artiklar av den typ T&F präglats av kommer säkerligen att förekomma även här, men varvat med lite kortare kommentarer till dagsaktuella händelser. Kommentera gärna, men se för sjutton till att uppföra er som Gentlemen i kommentarsfältet.

Patrik Magnusson

Advertisements

9 Responses to “Stafettpinnen har tagits emot av Esse Non Videri”


 1. 1 Populisten September 24, 2011 at 9:22 pm

  Det ska bli ett sant nöje att fortsätta debatten här.

 2. 2 essenonvideri September 24, 2011 at 9:23 pm

  Du är så välkommen! 🙂

 3. 3 Rune September 25, 2011 at 6:58 am

  Gleder meg til å følge denne bloggen, etter at Tradition & Fason la ned.

  Age quod agis.

  Lykkeønskninger fra Norge.

 4. 4 essenonvideri September 25, 2011 at 8:52 am

  Takk Rune,

  Hjertelig velkommen!

  Alltid moro med besökende fra brödrene i vesten 🙂

 5. 5 Martin Edgélius - Konservativa tankar September 25, 2011 at 11:42 am

  Gott att höra att du plockar upp stafettpinnen Patrik! Jag ska göra mitt bästa för att fylla tomrummet också.

 6. 6 Thomas September 25, 2011 at 1:16 pm

  Patrik är självfallet värd en stor lyckönskning! 🙂

 7. 7 essenonvideri September 25, 2011 at 4:22 pm

  Tack Martin och Thomas för era lyckönskningar. Din blogg tillhör de jag gärna läser och ibland snor inspiration ifrån, Martin. Fortsätt med det 🙂

 8. 8 FredrikN September 26, 2011 at 6:30 am

  Hoppas att du orkar. Jag följde tradition och fason från allra första början och den är redan saknad. Håll ut!

 9. 9 Erik Rune October 2, 2011 at 9:49 am

  Men så klokt, bra och trevligt! Jag hänger med.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Advertisements

%d bloggers like this: